8 Daagse Schotland 'Magical Highlands' Editie 2024

 • Home
 • Editions
 • 8 Daagse Schotland 'Magical Highlands' Editie 2024


We're sorry, but this edition is Fully booked!


Don't worry, we have a waiting list. If this event is available, please leave your email address. We will then notify you as soon as the event becomes available again. We also have other road trips, check out our other events on the website.View all events

8 Daagse roadtrip door de Schotse Hooglanden

 Zaterdag 25 Mei t/m Zaterdag 1 Juni 2024

Ben jij klaar om je te laten betoveren door de schoonheid van de Schotse wegen? Stap dan in voor een onvergetelijk avontuur en streep deze beleving af van jouw bucketlist! Een 8-daagse roadtrip door het magische Schotland! Deze onvergetelijke reis begint in IJmuiden, waar je samen met een groep andere autoliefhebbers per Ferry de oversteek maakt naar New Castle. Eenmaal aangekomen gaat het Schotse avontuur echt beginnen. Je zult versteld staan van de variëteit aan landschappen die Schotland te bieden heeft. Van de ruige kustlijn (North Coast 500) tot de serene schoonheid van de Isle of Skye, elke regio heeft zijn eigen unieke charme en karakter.


Let op: voor deze editie hebben wij beperkte beschikbaarheid voor max. 15 auto's, Inschrijvingen sluiten 10 September 2023 vanwege reserveringen van de Ferry en hotels. VOL = VOL!
"De Schotland editie is een must do voor de avonturiers die echt van autorijden houden"

Dag 1: Vertrek IJmuiden – DFDS Newcastle


We verzamelen smiddag’s in de buurt van IJmuiden om vervolgens gezamenlijk richting de DFDS terminal te rijden. Zodra je aan boord stapt begint het avontuur. Geniet van een aperitief in een van de bars en een uitgebreid diner in het restaurant terwijl je de andere deelnemers beter leert kennen. Terwijl je overnacht in je eigen hut vaart het schip verder en komen we de volgende ochtend uitgerust aan.
(Let op: de planning is onder voorbehoud en kan gewijzigd worden)


Dag 2: Aankomst New Castle – Edinburgh – Stirling - Loch Lomond Trossachs National Park


In de ochtend komen wij aan in de haven van New Castle. Na aankomst starten wij gelijk met de eerste route. Door het Northumberland National Park en via de A68 rijden we richting Edinburgh. Dit is de aangewezen autoroute om vast in de stemming te komen voor de Schotse wegen. We maken een tussenstop voor de lunch en daarna zullen we de route vervolgen via Stirling, Doune en verder naar de eind locatie van vandaag. Dit is een uitstekende route om je stuurkunsten te verbeteren, en te genieten van de schoonheid van dit land. We overnachten in een 4* hotel omgeven door sprankelende meren, ruige bergen en heuvels. Een magische bestemming voor liefhebbers van de natuur. Bij het hotel schuiven we gezamenlijk aan voor het diner.
(Let op: de planning is onder voorbehoud en kan gewijzigd worden)Dag 3: Island of sky


Na een heerlijk ontbijt maken we ons klaar voor wederom een mooie rit. Vandaag rijden we o.a. door Fort William en Glencoe; (dwars door het hart van een oude vulkaan). Halverwege maken we een stop voor de lunch en daarna vervolgen we onze route naar het sprookjesachtige eiland Skye. De prachtige natuur van Skye is een veelgebruikte film locatie. Na elke bocht of heuvel word je verrast met een prachtig landschap; kortom op Skye kom je ogen tekort! We overnachten vanavond in een 4* hotel.
(Let op: de planning en het hotel is onder voorbehoud en kan gewijzigd worden)Dag 4: Highlands - North Coast 500: de indrukwekkende kustroute van Schotland


Na het ontbijt verlaten we het eiland Skye om via de beroemde North Coast 500 (ook wel de route 66 van Schotland genoemd) de Schotse Highlands in te rijden. Ontdek de adembenemende Hooglanden. We overnachten vanavond in een 4* hotel.
(Let op: de planning is onder voorbehoud en kan gewijzigd worden)


Dag 5: North Coast 500  - Ivernes


Vandaag hervatten wij de North Coast 500 en rijden we naar richting Loch Ness.  Vervolgens rijden we via een prachtige kustroute door naar Invernes. We slapen in een 4* Hotel in Inverness. (Let op: de planning is onder voorbehoud en kan gewijzigd worden)


Dag 6: Iverness – (boottocht) Loch Ness - Cairngorms National Park - Edinburgh


Een bezoekje aan het wereldberoemde meer van Loch Ness (Waar diep in de duisternis van het Loch zich een zeemonster zou schuilhouden) kan uiteraard niet ontbreken. Daarna rijden in de middag we via het Cairngorms National Park richting Edinburgh. Overnachting vindt plaats in de buurt van Edinburgh.
(Let op: de planning is onder voorbehoud en kan gewijzigd worden)


Dag 7: Edinburgh – Jim Clark Museum - Ferry Newcastle - IJmuiden


Na het ontbijt vertrekken we richting de haven van New Castle voor de terugtocht naar IJmuiden. Onderweg zullen we nog een stop maken bij het Jim Clark museum (een Schotse autosport legende). Op de boot terug naar IJmuiden zal in de avond tijdens en na het diner nog ruimschots tijd zijn om na te praten en terug te kijken op een geweldige ervaring.
(Let op: de planning is onder voorbehoud en kan gewijzigd worden)


Wat is inbegrepen?

 • Retour overtocht met DFDS IJmuiden-Newcastle
 • 6x dagvullende tours
 • 5 overnachtingen in 4-sterren hotels  
 • 6x ontbijtbuffet
 • 6x lunch (Gedurende de ritten)
 • 7x diner 
 • Je betaald €1.913 aan, de rest betaal je later.
 • Ferry IJmuiden - Newcastle (+ overnachting & diner)
 • Ferry Newcastle - IJmuiden (+ overnachting & diner)
 • Prijs voor 2 personen €5.799
 • Foto's van de fotograaf
 • Aftermovie van de videograaf
 • Zaterdag 25 Mei t/m Zaterdag 1 Juni 2024
 • GPX routes + Programmaboek
Schrijf je nu in!


Een echte bucketlist ervaring.

Ben jij klaar om je te laten betoveren door de schoonheid van de Schotse wegen? Stap dan in voor een onvergetelijk avontuur! Deze bijzondere ervaring vraagt om een avontuurlijke mindset. Zet deze rit bovenaan je bucketlist, want dit is een avontuur dat je simpelweg gedaan móet hebben. Pak deze kans en mis het niet.We leggen gedurende deze reis aanzienlijke afstanden af. Houd hier rekening mee, wij moeten namelijk alle dagen benutten om zoveel mogelijk van het land te zien. Desalniettemin is het begrijpelijk dat niet iedereen geniet van uitgebreid autorijden en een meer ontspannen reisgevoel zoekt. In dat geval raden we je sterk aan om je in te schrijven voor onze andere geweldige edities, zoals de betoverende Franse Alpen Editie, de schilderachtige Tirol Editie of de adembenemende Zwitserland Editie. Hier kun je de majestueuze landschappen ervaren zonder de nadruk op zeer lange afstanden afleggen.