Duitse Eifel Editie inclusief 3 eetstopsWe're sorry, but this edition is Fully booked!


Don't worry, we have a waiting list. If this event is available, please leave your email address. We will then notify you as soon as the event becomes available again. We also have other road trips, check out our other events on the website.View all events

Dagtour Duitse Eifel Met 3 Eetstops

Zondag 4  Augustus 2024 - Dagtour Duitse Eifel

Op zondag 4 augustus hebben we een speciale editie voor jullie: de Eifel Editie. Het avontuur begint in Zuid-Limburg, waarna we koers zetten naar de Duitse Eifel. In de maand augustus ontdekken we het bijzondere landschap van deze regio, kenmerkend door zijn glooiende velden en pittoreske wegen. Tijdens deze tocht leiden we jullie langs indrukwekkende plekken, karakteristieke dorpjes en prachtige natuurgebieden. De dag starten we met een ontbijt, gevolgd door de route die onderbroken wordt door een smakelijke lunchpauze. We sluiten de dag af met een gezellig diner. Laat je verrassen door nieuwe routes en geniet samen met andere autoliefhebbers van de wegen in de Duitse Eifel op een unieke wijze!

Schrijf je nu in!


Een ideale dagje uit als je van autorijden en mooie omgevingen houd.

Alleen voor de levensgenieter

Deze keer verkennen we het gebied rondom de Duitse Eifel. We hebben voor jullie twee mooie routes uitgestippeld, inclusief drie unieke eet stops. Dit belooft een ideale dagje uit te worden, waarbij je kunt genieten van het prachtige landschap en culinaire hoogstandjes op drie verschillende locaties. Kom en sluit je aan voor een onvergetelijke dag vol ontdekkingen en smaaksensaties!


Wat is inbegrepen?

 • 1x ontbijt
 • 1x Lunch (incl 1x non-alcoholische drankje)
 • 1x 2-gangen Diner (incl drankje naar keuze)
 • 3-eetstops in totaal
 • Dag vullende tour in omgeving Duitse Eifel
 • Rit met 30+ andere sportwagens

 • Foto's van de fotograaf 
 • Nieuwe Routes
 • Grote portie gezelligheid
 • Zondag 4 Augustus 2024
 • GPX routes + Programmaboek
 • Startpunt omgeving Zuid-Limburg
Schrijf je nu in!


Wij hebben plek voor 30 sportwagens
Reserveer je plek nu!

Deze editie rijden wij in de omgeving van de Duitse Eifel een route van ongeveer 300km. De route voert je dwars door tal van pittoreske kerkdorpen en mooie decors.


Het Programma

* Dit is een voorlopig programma, het kan voorkomen dat wij t.z.t. aanpassingen maken in de volgorde van de routes en eventueel iets afwijken van de eerder genoemde tijden.

Leuk! Je hebt je ingeschreven, en vandaag is de dag aangebroken om samen met de andere deelnemers te toeren door tijdens de Eifel editie.  Bij het startpunt wordt je welkom geheten door de organisatie, en ontvang je de verdere instructies. We starten de dag met een ontbijt. (Het ontbijt is inclusief in de tour) Via de stille WhatsApp-groep houden wij jou gedurende de dag op de hoogte. Via de e-mail heb je het programma en de routes ontvangen. 

Na een ontbijt is het tijd om een lekker stukje te gaan rijden! Je hebt de route ingeladen via BikeGPX (of een andere app). De organisatie geeft het startsignaal en gezamenlijk starten we met route deel 1. Wat een beleving! Onderweg trek je veel bekijks; want je ziet niet elke dag een stoet met zoveel unieke sportwagens. Je zult je afvragen of al die auto's wel bij elkaar blijven, vaak is dit is niet het geval. In praktijk krijg je groepjes van 5/10 auto's, vandaar dat iedereen afzonderlijk de route heeft ontvangen zodat iedereen ook zelf zijn/haar tempo kan bepalen. Wij zorgen door middel van eventuele extra stopjes en lunchplekken dat we altijd weer bij elkaar komen. 

Halverwege de route maken we een stop voor de lunch, even bijkomen en de benen strekken onder het genot van een lekker hapje en drankje. (Lunch is inclusief in de tour). 

Na de lunch starten we met het tweede deel van de route.  Onderweg staat de foto en videograaf klaar op de route om mooie beelden te maken van de auto's en ondertussen geniet je van de prachtige natuur waar we doorheen rijden. We verwachten rond 17:00 te arriveren op de eind locatie waar een hheerlijk diner op ons staat te wachten.. 

We rijden gezamenlijk naar het eindpunt. Hier heb je de gelegenheid om en met mededeelnemers terug te kijken op een mooie en gezellige dag. We sluiten de tour af met een heerlijk diner. Inbegrepen bij de tour.Een ervaring wat je nooit zult vergeten

FancyCarTours is meer dan rijden met sportwagens; echt waar!

Je kijkt je ogen uit! Elke route heeft zijn eigen charme, we rijden door de mooiste gebieden van de Eifel. Gedurende de rit rijdt er ook een fotograaf en videograaf mee om mooie beelden te schieten van de auto's en de deelnemers. Een ultieme ervaring voor de echte auto/tour liefhebber!Schrijf je nu in!

Praktische zaken

Heb je nog vragen?

Bij inschrijving, meld eventuele voedselallergieën. Geef in de opmerkingen aan om welke allergie het gaat, zodat wij dit kunnen doorgeven aan de restaurants. Het is niet mogelijk om op de dag zelf een voedselallergie door te geven, omdat restaurants zich moeten voorbereiden op het bereiden van gerechten.

We gebruiken sportauto's en rijden dus zeker op een sportieve manier. Dit betekent echter niet dat we aan het racen zijn. Elke verantwoorde weggebruiker begrijpt wanneer er op een sportieve manier gereden kan worden. In gebieden met een snelheidslimiet van 30 kilometer per uur of op wegen met veel wandelaars is sportief rijden onmogelijk. In deze gebieden rijden we rustig en houden we nauwlettend rekening met andere weggebruikers. De meeste deelnemers delen deze instelling, en we verwachten dezelfde houding van jou. Het draait allemaal om ontspannen sportief toeren, genieten van prachtige omgevingen en samen plezier hebben!

Wij stippelen routes uit door ze zelf te rijden. Daarna digitaliseren wij ze. We proberen routes zonder drempels of stoplichten uit te stippelen. Maar dat is niet altijd mogelijk. Als beweerd wordt dat er een route hebben gepland zonder verkeersdrempels in Nederland, klopt dat niet. Hoewel sommige organisaties dit mogelijk wel benadrukken, is het onmogelijk om in landen zoals Nederland een route zonder drempels te plannen. Dat gezegd hebbende, stellen wij onze routes zo op dat we de meest prachtige plekken en trajecten verkennen die beschikbaar zijn op elke locatie. Soms is het nodig om door een woonwijk te rijden om bij een mooie locatie te komen, of moeten we een stukje afsnijden op de snelweg om een schilderachtige route te kunnen rijden.

In principe zijn alle Fancy auto's toegestaan. We stellen geen eisen aan het uiterlijk van je auto. Het is aan jou om te bepalen of je jouw auto als Fancy genoeg beschouwt. Het heeft ook geen zin om een bericht te sturen om te vragen of je kunt deelnemen aan de rit. De beslissing laten we volledig aan jou over.

FCT staat centraal voor het creëren van een ontspannen en plezierige sfeer voor de deelnemers. Onze deelnemers zijn gemiddeld 40 jaar oud. Het zijn niet enkel autoliefhebbers, maar ook levensgenieters die van culinaire ervaringen en adembenemende natuurlijke landschappen houden. De focus ligt niet alleen op snelheid, maar vooral op het genieten van het leven onder het motto 'Enjoy Life'. FCT richt zich op mensen die het leven positief benaderen en een gedeelde passie hebben voor auto's.

Helaas is het bij grote groepsreservering niet mogelijk om van de kaart te bestellen. Dit komt doordat horecagelegenheden moeite hebben met de verwerking van bestellingen op grote schaal. Daarom wordt er altijd gebruik gemaakt van een vast groepsmenu. Heb je een allergie, geef dit dan door bij de inschrijving in het commentaar veld.