Verslag Culinaire Editie

Touren & Culinair genieten op 4 unieke locaties in Zuid-Limburg.

Stay informed

Do you want to stay informed about the latest editions? Then leave your e-mail address.


Verslag Culinaire Editie 11 Oktober 2020

Lees hieronder het verslag


De Culinaire editie

Op 11 Oktober organiseerde wij de culinaire editie. Het idee was om op 4 unieke plaatsen te eten tijdens de donkere dagen Wij hadden geluk gehad omdat de overheid had besloten om op 14 Oktober de horeca te sluiten. Op 11 oktober konden de 30 deelnemers alsnog genieten van diverse culinaire hapjes op 4 unieke locaties. Normaal is het in Oktober slecht weer, en regent het veel, maar wij hadden veel geluk gehad op deze dag. Het zonnetje scheen, en het dak kon zelfs open.


Startpunt vanuit Erenstein

Onze start was bij Kasteel Erenstein in Kerkrade, hier hadden wij een luxe toetje gereserveerd voor de deelnemers. Kasteel Erenstein is een onderdeel van de Fletcher groep. Je kan hier dus overnachten, maar dit is ook een ideale plek om te trouwen of romantisch te dineren. Wij als organisatie vonden dit een perfecte startplek voor de deelnemers.


Kasteel Wijnandsrade

Vanuit Erenstein reden wij door naar Kasteel Wijnandsrade, dit kasteel was gebouwd in de 16de eeuw. Op de weg naar Wijnandsrade reden wij door Valkenburg, hier is het altijd een beleving om doorheen te rijden. Wijnandsrade was een zeer mooie locatie, en het eten was perfect. We kregen verse pompoensoep en bourgondische sandwiches. Bourgondisch is moeilijk te omschrijven, rijd naar Zuid-Limburg, en je weet wat we bedoelen 😉


Kasteel Schaloen

Daarna reden we naar Kasteel Schaloen. Dit kasteel was gebouwd in de 12de eeuw. Het is een aantal keer gerenoveerd. Vanuit Wijnandsrade naar Schaloen was het ongeveer 1 uurtje rijden. Onderweg reden wij wederom langs de mooiste plekjes. Bij dit kasteel kregen wij weer zeer lekkere hapjes en snacks. Dit was supergoed geregeld door het Kasteel! O ja, dit kasteel staat nog te koop voor 5 miljoen euro, dus als je een keer in een kasteel wil wonen, dan is dit je kans 😉


Kasteel Vaeshartelt

Tenslotte reden wij naar Kasteel Vaeshartelt in Maastricht. Dit was ongeveer 50 minuten rijden vanuit onze laatste locatie. Bij Vaeshartelt kregen al onze deelnemers traditionele Limburgse gerechten zoals; frietje zuurvlees, bourgondische bitterballen en nog veel meer lekkers. Zuurvlees is een echte streekgerecht. Dus dit is niet voor iedereen gemaakt.
De volgende autos deden mee tijdens deze editie.

Deelnemers
Mercedes s l k
Porsche Panamera GTS
Subaru brz
Lamborghini Gallardo Superleggera
Giulia Quadrifoglio
Bmw 435i cabrio
Audi RS6 nagaro
Westfield fw300
Ford Focus Rs
BMW 760i
Passat R32
Corvette c4
Audi S3
Toyota MR2 ZZW30
Bmw 335i xdrive performance
Leon Cupra 290 - Ultimate Edition

Videos gemaakt door deelnemers

Druk op de afbeelding om de filmpjes af te spelen


Culinair Genieten Editie 11-10-2020

Bekijk hier de foto's van de rit tijdens de Culinair Genieten Editie van 11-10-2020